Bilgilerin klasik usulde kâğıt üzerinde veya flash bellek, hard disk gibi fiziksel depolama birimlerinde saklanması, aranan bilgilere ve belgelere zamanında ulaşamamaya neden oluyor. Bu durum hem zaman kaybı hem ek maliyet hem de rekabet ortamında prestij kaybı anlamına gelebiliyor. Bu noktada bulut depolama önem kazanıyor. Bulut depolama nedir, bulut depolama nasıl avantajlar sağlar sorularının yanıtlarını blog yazımızda bulabilirsiniz.
Cloud, Türkçede bulut olarak karşılık buluyor ve verilerin depolanması, işlenmesi ve iletilmesi hizmetlerini belirtiyor. Bu bağlamda bulut depolama nedir sorusunu internet üzerinde belirlenmiş olan alanda dosyaları saklama ve bu dosyalara internetin olduğu her yerden her zaman ulaşma hizmeti şeklinde yanıtlayabiliriz. Bulut depolama verilerin izin verilen kişiler tarafından kullanılmasına, güvenli şekilde aktarılmasına ve paylaşılmasına olanak tanıyor.
Her yerde ek veri alanına erişebilmek amacıyla oluşturulmuş olan bulut depolama, depolama için yerel fiziksel alan eksikliğini gidererek cihazlardaki depolama alanının boşalmasına olanak tanıyor. Cihazlar arasındaki veri aktarımının çok kolay ve hızlı gerçekleştiği bulut depolama sistemi, verilere ulaşmada zaman ve mekân bağımlılığını ortadan kaldırıyor.
Yedeklenen verilerin güvenliğinin en yüksek seviyede olduğu bulut depolamada, depolamanın yanı sıra çoklu yedeklemenin ek maliyeti bulunmuyor. Bu da maliyet bakımından avantaj sağlıyor. Bir başka ifadeyle bulut, potansiyel olarak güvenli sonsuz olan bir alan sağlıyor. Bulut depolama ihtiyaçlara uygun şekilde ölçeklenebiliyor. Bu sayede süreçlerin yönetimi kolaylaşıyor.
Bulut depolama hizmeti almak isteyen işletmeler; genel bulut, hibrit bulut ve özel bulut olmak üzere üç model üzerinden seçim yapabiliyor. Pek çok şirket veya uygulamanın birlikte kullandığı veri merkezleri genel bulut, şirket güvenlik duvarı arkasında korunabilen depolama hizmeti özel bulut, genel ve özel bulut hizmetlerini birleştiren hizmet ise hibrit bulut olarak adlandırılıyor. İşletmeler, tüm belge ve verilerini yedekleyebilen ve süreçleri zaman ve mekândan bağımsız yönetmeyi sağlayan bulut tabanlı çözümlerle birçok avantaj elde ediyor. Kağıtsız ofis sürecine geçmek isteyen işletmeler bulut doküman yönetimi ile başlangıcı yapıyor.
Dokümanlara her an, her yerden erişim imkanı veren Logo Doküman Yönetimi servisi ile resim, video, PDF ya da Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint vb.) dosya formatı fark etmeksizin dokümanlar, mobil cihazlar dahil tüm cihazlardan görüntülenebiliyor. E-postalar doğrudan sisteme aktarılabildiğinden mail olarak gelen hiçbir doküman kaybolmuyor. IOS ve Android cihazlara uygun mobil uygulamaları ile zaman ve mekandan bağımsız erişilebiliyor. Çevrimdışı modu ile sahada çalışanlar seçtiği dokümanlara internet olmasa da erişebiliyor. Logo Doküman Yönetimi, temelinde bulut teknolojisi bulunması sayesinde donanım, kurulum, bakım maliyeti gibi ek maliyetler olmadan kullanılabiliyor.
Logo Doküman Yönetimi Servisi, yetki bazlı çalışma imkanı sunarak hiçbir güvenlik açığının oluşmasına izin vermiyor. Tüm veriler, KVKK mevzuatına uygun olarak Türkiye’de tutuluyor, verileriniz yurtdışına çıkmıyor. Bilgilere ulaşmada kolaylık sağlayarak kurumsal hafızaya da katkıda bulunuyor. İnsan kaynaklı hataların iş sürekliliğinin önüne geçmesini önleyen Logo Doküman Yönetimi, kullanım kolaylığıyla da dikkat çekiyor. Doküman yönetiminin yarattığı iş yükünü azaltan, zaman tasarrufu sağlayan sistemin kullanımıyla ilgili herhangi bir sorun olması durumunda destek ekipleri kullanıcıların sorularını hızla yanıtlıyor. Bu sayede iş sürekliliği kesintisiz sağlanabiliyor.